Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

14.12

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la un webminar al Institutului de Politică Spațială (SPI) al Universității George Washington, organizat în colaborare cu Space Generation Advisory Council (SGAC). Evenimentul va avea loc online, în data de 15 decembrie, de la ora 12:00 PM ET (19:00 ora României).

Mai Mult
23.10

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană (ESA), invită studenții universității să ia parte la evenimentul de lansare a ESA_Lab@UPB. Evenimentul se va desfășura online pe platforma Microsoft Teams - canalul ESA_Lab@UPB, parola qb2zjwn, în data de 27 octombrie 2020, începând cu ora 15:00. Colaborarea dintre cele doua entități se bucură de patronajul Agenției Spațiale Române (ROSA).

Mai Mult
02.10

Duminică, 4 octombrie, începe Săptămâna Mondială a Spațiului, o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei, ce are loc în România și peste tot în lume. În România, se vor desfășura 11 evenimente dedicate spațiului în perioada 4–10 octombrie 2020.

Mai Mult
30.09

NASA Space Apps Challenge, unul dintre cele mai mari evenimente de tip hackathon la nivel mondial, va avea loc în perioada 2-4 octombrie 2020. Evenimentul, susținut de Agenția Spațială Română (ROSA), va avea loc online, locațiile participante din România fiind Cluj-Napoca (ediția a V-a) și București (ediția a III-a).

Mai Mult
01.09

Institutul de Științe Spațiale (ISS) este prezent la simpozionul internațional dedicat Misiunii LISA, primul observator de unde gravitaționale din spațiu, construit și lansat de Agenția Spațială Europeană (ESA) în colaborare cu Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu – NASA. Agenția Spațială Română (ROSA) este direct implicată și a susținut încă de la început participarea României în consorțiul Misiunii, iar Institutul de Științe Spațiale este membru al colaborării din anul 2018.

Mai Mult