Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

06.12

Pe 5 decembrie, cea mai mare constelație de sateliți a Europei a fost extinsă cu încă doi sateliți de navigație Galileo. Aceștia au fost lansați cu o rachetă Soyuz de la Portul Spațial European din Guyana Franceză. Sateliții Galileo 27-28 se adaugă celor 26 de sateliți de pe orbită, care împreună oferă cea mai precisă poziționare prin satelit pentru peste 2,3 miliarde de utilizatori din întreaga lume.

Mai Mult
29.11

În jumătate de secol, ghețarii de pe tot globul au pierdut peste nouă trilioane de tone de gheață. Cum vor arăta ghețarii în următoarele decenii? „Totul depinde de ceea ce fac în prezent oamenii cu privire la emisiile de gaze cu efect de seră:” acesta este mesajul unui om de știință, transmis în timpul unei expediții conduse de ESA la ghețarul Gorner din Elveția – unul dintre cei mai masivi ghețari din Alpi.

Mai Mult
29.11

La Centrul de testare al ESA din Olanda este pregătit pentru lansare un nou satelit ce va deveni misiunea europeană principală pentru monitorizarea și urmărirea emisiilor de dioxid de carbon produse de activitatea umană.

Mai Mult
29.11

Un satelit de telecomunicații care poate fi reprogramat pe orbită, oferind astfel o capacitate fără precedent de reconfigurare a misiunii, a trecut cu succes de testele pe orbită și este gata de intrare în uz.

Mai Mult
25.11

Solar Orbiter va realiza un survol al Pământului înainte de a-și începe principala sa misiune științifică de explorare a Soarelui și a conexiunii sale cu „vremea spațială”. În timpul survolului, Solar Orbiter trebuie să treacă prin norii de deșeuri spațiale din jurul planetei noastre, ceea ce face ca această manevră să fie cel mai riscant survol pentru o misiune științifică realizat până acum.

Mai Mult