Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

16.01

Comunitatea științifică anunță cu deosebită tristețe trecerea în neființă a Dl Dumitru Hașegan, Dr. Ing., Director al Institutului de Științe Spațiale (ISS) în perioada 1990–2011, membru al Consiliului Științific al Agenției Spațiale Române (ROSA), membru al Academiei Internaționale de Astronautică, multiplu delegat la Agenția Spațială Europeană și la Organizația Națiunilor Unite, lider al participării României la Programul INTERCOSMOS, profesionist desăvârșit și deschizător de drumuri în cercetarea românească.

Mai Mult
15.01

Monitorizarea criosferei este esențială pentru evaluarea, prezicerea și adaptarea la schimbările climatice variabile. Având în vedere importanța acestei componente fragile a sistemului Pământului, Agenția Spațială Europeană (ESA), împreună cu Airbus Defense and Space și Thales Alenia Space, au semnat un contract pentru dezvoltarea misiunii Copernicus Polar Ice and Snow Topography Altimeter, cunoscută sub numele de CRISTAL.

Mai Mult
14.01

Agenția Spațială Europeană (ESA) pregătește, pentru 2023, o demonstrație de zbor pentru un prototip de primă treaptă reutilizabilă, numit Themis.

Mai Mult
23.12

Agenția Spațială Română (ROSA) vă urează Sărbători Fericite și La Mulți Ani!

Mai Mult
21.12

Pe 17 decembrie 2020, dr. Josef Aschbacher a fost desemnat viitorul director general al Agenției Spațiale Europene (ESA) de către Consiliul ESA. Acesta îl va succede pe prof. Jan Wörner, al cărui mandat se încheie pe 30 iunie 2021.

Mai Mult